mandag, februar 16, 2009

Mengele Zoo

Ja, nå har jeg omsider begynt på denne folkefavoritten som det står så fint utenpå, og det er en fengende bok, hvis man kan si det på den måten.
Det er jo en trist fortelling om et alvorlig tema; jeg tror jeg klarer å plassere handlingen i en jungel i Sør-Amerika. Men uansett, en liten gutt, Milo, sin familie og landsby blir massakrert av armarillos, det vil da altså si amerikanske soldater, og oljetårn ersatter jungelens trær. Jeg mistenker at etter at Milo fant ut at alle var drept, ble det vekket en nesten gal hevnfølelse i han som av og til lyser igjennom med små hint. Så ja, den er spennende.
Men samtidig er jeg ikke fryktelig imponert over ordleggingen og de beskrivende fasene til forfatteren. Jeg savner litt mer dyptstikkende beskrivelser av hva som skjer, mer enn "da måtte han snu seg vekk et øyeblikk" som er blitt brukt et utall ganger nå.
Så i denne boken vil jeg påstå så langt at det er selve fortellingen bak ordene som gjør denne boken verdt å lese, men dette er jo bare foreløpig da:) har ikke kommet sååå langt enda, hehe
uff, høres ut som om jeg hater boken, laangt i fra, kjempe spennende og trist, og litt søt samtidig. Jeg liker den veldig godt, men som sagt det er partier hvor jeg savner litt... mer.
vi får se når den er ferdig utlest

klem klem
PS: gleder meg til påsken!!!

6 kommentarer:

 1. Den boken tror jeg at jeg har hørt pittelitt om for veldig lenge siden. Du får si i fra hvis det er en MÅ-leses-bok.
  Oh, nå fikk jeg en ide om at vi kan lage noen grupperinger av innleggene våre etter om det er må/bør/bør absolutt ikke-lese bøker. Hva sier du til det? Det var noen litt merkelige forslag til grupperinger, du må gjerne overse dem...
  Gleder meg også til påsken!!! :D Ida har sagt at vi må lage påskeegg. Jeg er ikke sikker på om hun mente sånne med godteri eller male eggeskall, men jeg syntes vi skal gjøre begge deler.

  SvarSlett
 2. Jeg glemte å spørre om hva som har skjedd med Currently Reading-boksen din?

  SvarSlett
 3. ja! påskeegg! det MÅ vi gjøre, begge deler:)
  Jo det kan vi godt lage,ingen dårlig ide, men vet ikke helt om jeg kan komme med noen bidrag til absolutt-ikke-lese bøker da. hehe, alt er bra på sitt vis;P vi kan jo lage absolutte favoritter, og lite anbefalte bøker.
  jo eg har nok lest p&p før, faktisk to ganger, men den er så koselig atte:) lett å lese, litt enkel underholdning. Og jeg aaner ikke hvor min Currently Reading boksen min er blitt av! den bare hadde gått seg en tur en dag, også ikke sagt noe om hvor den var gått henne eller når den kom igjen så... jeg vet rett og slett ikke. humhum

  SvarSlett
 4. Currently Reading boksen din er der fremdeles. Hvis du klikker på utforming oppe i høyre hjørne, så kan du se den, du må bare skrive noe i den for å kunne se den på bloggen. Jeg tror jeg skriver noe i den for deg, så kan du se den igjen og endre den.

  SvarSlett
 5. tusen takk for at du løste det mysteriet:) men du skrev rett i den du, så vi trenger ikke forandre noe der nei

  SvarSlett
 6. Jeg skal lese denne boken snart! :) Skal "slippe fri" noen bøker (bookcrossing) og da så jeg at det var noen som hadde lagt denne boken (på norsk!!!) i den bokhyllen hvor jeg skal legge fra meg bøkene. Vet ikke om du forstod det helt, prøvde å forklare det uten på bruke så mange bookcrossing uttrykk. :P
  Skal bare bli ferdig med Northanger Abbey og en hagebok først.

  SvarSlett