fredag, november 21, 2008

The Remains of the Day av Kazuo Ishiguro

Etter å ha lest Never Let Me Go av samme forfatteren må jeg si at jeg ble litt skuffet. Det var liksom ikke det samme merkelige mysteriet i denne boken, den var heller litt "treig".
En gammel butler i England etter andre verdenskrig minnes sin gamle arbeidsgiver (som nå er død), husholdersken han arbeidet med (men som giftet seg etter mange år) og sin gamle far. Han er veldig gammeldags, og har en litt merkelig arbeidsmoral. Han er fremdeles helt blind for at hans tidligere arbeidsgiver muligvis var nazist, og han forstår visst ikke at han er forelsket i den gamle husholdersken. Hun har sendt ham et brev om at ekteskapet hennes holder på å gå i oppløsning (etter 30 år), og han bestemmer seg for å ta en liten roadtrip for å se om hun er villig til å komme tilbake. Det er altså under denne bilturen at han skriver dagbok, som er 70% minner fra gamledager.
Hvis du vil lese en bok av en japansk forfatter, så anbefaler jeg i vertfall Never Let Me Go. :) Men jeg tror jeg er litt lei av japansk skrivestil nå, så The Pillars of the Earth blir en god forandring!

1 kommentar: