søndag, mars 08, 2009

Hidalgo og litt hage ting

I går så jeg Hidalgo på tv (fryktelig irriterende med alle de reklamepausene på svensk tv4 altså) og jeg innser at jeg burde ha sett den lenge før nå. Den var så fin!!! :) Jeg fulgte ikke sånn veldig mye med i begynnelsen (da var den ikke så spennende) og noen ganger måtte jeg zappe litt over på tv2 for å se på det store korslaget, men jeg fikk med meg det meste tror jeg. Bare en ting; fikk med meg at han bare hadde drept en indianer i sitt liv, men jeg tror jeg må ha gått glipp av hvem det var?
Jeg ble veldig rørt av denne filmen, og grep meg selv i å si "nei!" et par ganger... sånn som da han skulle til å drepe Hidalgo. Da ble jeg veldig sur på han. Ble også ganske sur på han (Frank altså) for å presse hesten sin så hart. Jeg forsto ikke helt hvorfor han absolutt måtte vinne alle de løpene...
Jeg var også rimelig redd for at Hidalgo kom til å dø etter løpet og jeg satt og ventet på at de skulle helle en bøtte med kaldt vann over han og sånt... :P
Jeg har nok aldri sett på hester som noen spesielt kjelne dyr, eller, jeg vet liksom ikke hvordan jeg skal lese kroppspråket deres, og de uttrykker heller ikke så mye følelser syntes jeg. Men da Hidalgo lå på ørkensteinen og holdt på å dø minnet han meg litt om Spretten i øynene. Det hørtes litt grusomt ut, men jeg mener bare at jeg gjennkjente litt følelser i øyet til hesten. Så nå liker jeg hester litt bedre (ikke at jeg ikke har likt de før :P ).

Har ellers fått fryktelig hagedilla. Det har jeg egentlig hatt veldig lenge (sånn ca de siste tre årene). Men jeg har jo ingen hage. 
Jeg så to episoder av Jamie Oliver i går, av den sesongen hvor han har sine egen gedigne hage. Jeg har lyst på en sånn stor hage når jeg blir gammel (gjerne litt før det og). Sånn at man kan gå ute om våren og tusle litt med plantene og spise litt her og der og ha masse spennende å lage mat av som er selvdyrket. Også vil jeg ha sinnsykt mange urter! De man kjøper i butikken dør så fort, og jeg vil plante de helt fra grunnen av! Nå har jeg jo ikke jord her i Århus, men har (prøve)plantet litt karse før påske, kjøpt en søt liten vannkanne med påskeliljer i og en busk med persille som jeg skal prøve å holde i live.
Jeg skulle ønske jeg hadde aloe vera planten min her og. Den måtte bli igjen i Norge, men det er så gøy å se på hvor fort den vokser. Den burde vært plantet om for lenge lenge siden. Tror jeg skal spørre mamma om hun kan gjøre det for meg. :)

1 kommentar:

  1. ja hidalgo er fin...:) og ja, hester er svært kjelne dyr, eller de er ekstremt sosiale og har et veldig kompleks kroppsspråk som du sa. men i et forhold til en hest blir man ikke sjef og undersott, der er man mer likeverdig om du skjønner, hester har ikke samme rangsystem som hunder, siden de spiser gress og ikke trenger å sloss om maten. en hest er så mye mer enn folk tror, mange ganger olly har trøstet meg, fått meg til å le(dra av luen min etc) og koser med meg ved å "klø" meg tilbake når eg pusser henne. vil absolutt si en hest er like forståelsesfull og kosete som en hund, men de er så ulike arter at det blir på forskjellige måter. ojoj.. lang kommentar her, mye å si visst.. kremt.. like hester? jeg? hvordan har du fått det inntrykket? skjønner ingenting jeg... hehe

    SvarSlett